Procesele automate in Atacul de Panică

Psiholog, Psihoterapeut, Nutritionist Rosu Adrian Francois
tel / whastapp: 0723179552

Apasa pentru mai multe articole
Nature


Rosu Adrian Francois

Salut! Sunt Adrian si sunt pasionat de psihoterapie si nutritie. Sunt Psiholog Psihoterapeut Specialist cu drept de libera practica, membru al Colegiului Psihologilor din Romania si practic psihoterapii cognitive si comportamentale. Sunt de asemenea absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, titlul Consultant Nutritionist si absolvent Cibernetica.

Am imbinat Psihoterapia Cognitiv Comportamentala cu Nutritia fiindca multe persoane cu care am lucrat de-a lungul timpului, doreau sa si scape de kg in plus. Aceste persoane, desi stiau foarte bine ce anume ar trebui sa manance, desi aveau un program nutritional, tot nu reuseau sa respecte acel plan nutritional si reveneau la vechile obiceiuri alimentare, ceea ce ducea inevitabil la revenirea kg pierdute. Atunci cand vor sa piarda in greutate, foarte multe persoane se concentreaza doar pe ceea ce mananca si uita faptul ca, pentru a manca diferit va trebui sa gandeasca diferit. Prin urmare un factor decisiv, cel putin la fel de important ca ceea ce mananci, este si ceea ce gandesti.

Psihoterapia Cognitiv Comportamentala reprezinta tratamentul cel mai eficient pentru Tulburarile de Alimentatie, Depresie, Anxietate, Atacuri de Panica si nu numai. Eficienta ei consta atat in protocoalele de tratament specifice fiecarei tulburari in parte, cat si a studiilor efectuate pentru eficacitatea tehnicilor folosite. Rezultatele apar in scurt timp, nu este nevoie de ani de zile, ca in cazul altor forme de psihoterapie.

Psihoterapia Cognitiv Comportamentala are ca si obiectiv schimbarea gandirii, emotiilor si comportamentelor dezadaptative care impiedica persoana sa scape de Depresie, Anxietate, Tulburari de Alimentatie sau alte dificultati care o impiedica sa-si atinga scopurile.