Programul "Slabeste pentru totdeauna"

Mai mult decat o simpla dieta

Din studii rezulta faptul ca anumite probleme, ca cele familiare, de munca, stresul prelungit, lipsa de speranța, lipsa unei activități motivante, anxietatea, depresia, anumite tulburări de personalitate, reprezinta factori de risc majori pentru abandonul planului nutrițional.

Rata de abandon în modelul biomedical (cel in care se prescrie doar o dieta si se astepta ca pacientul s-o urmeze, fara sa fie invatat cum sa faca asta) este în jur de 50%, multe persoane rămânând cu sentimente de vinovăție și eșec, atribuind slabele progrese obținute, propriei lipse de motivație. Foarte multe persoane nici nu vor mai încerca vreodată să slăbească, motivând ca orice ar face, tot se vor îngrașă la loc.

Un studiu realizat de către Tufts University, arata ca intre 50% și 70% dintre persoanele care au adoptat una dintre cele mai larg răspândite diete, nu au reușit sa adere la dieta și sa scadă în greutate mai mult de 1 an. Mai mult, persoanele care au reușit sa slăbească, indiferent de dieta, dar care nu au adoptat strategii specifice de menținere a greutății, au recâștigat o treime din greutatea pierduta după un an de zile și întreaga greutate pierduta după 5 ani.

Renunțarea progresiva la dieta (lipsa de aderenta) este fără îndoială cel mai mare obstacol în scăderea greutății. În studiu QUOVADIS (QUality of life în Obesity: eVAluation and DIsease Surveillance), 51.7% dintre participanți au întrerupt tratamentul pana în luna a 12 a, și cei mai puternici predictori al renunțării au fost vârsta scăzută și expectațiile mari, înalte, nerealiste. Renunțarea la dieta a fost de asemenea des întâlnită la subiecții care aveau ca și prim scop, al scăderii în greutate, doar partea estetica.

Factorii psihologici sunt deosebi de importanți în controlul alimentației și în schimbarea atitudinilor legate de consumul alimentar. Mai mult, stresul, tulburările emoționale, ca Anxietatea, Depresia și Tulburările de Personalitate, influențează decisiv aderenta la dieta. Aceste tulburări trebuie ameliorare pentru a facilita concentrarea pe dieta și prioritizarea ei.


Despre program

Scopul principal al programului este acela de a ajuta persoanele cu care lucrez sa (1) atingă, accepte și să-și mențină o greutate care sa-i confere o stare de sănătate buna; (2) sa adopte un stil de viata care favorizează controlul greutății; și (3) sa dezvolte un stil de gândire în care sa fie atenți la controlul greutății. Programul este compus din doua părți:

Partea 1. Este faza în care se scade în greutate, în care persoana este ajutata sa ajunga la o greutate sănătoasa și sa fie satisfăcuta cu aceasta greutate.

Partea 2. Este faza de menținere a greutății, este creata pentru a ajuta persoana sa dezvolte un stil de viata și de gândire care sa favorizeze și să susțină menținerea greutății pe termen lung.

Programul consta atat in Consiliere Nutritionala cat si Tehnici ale Psihoterapiei Cognitiv Comportamentale (Psihoterapia Cognitiv Comportamenala este cea mai utilizata, si de succes, psihoterapie in tulburarile de alimentatie, depresie, anxietate, furie, stres).


Despre mine

Ma numesc Rosu Adrian Francois, sunt psiholog si psihoterapeut, membru al Colegiului Psihologilor, cu drept de libera practica in Psihoterapii Cognitive si Comportamentale, si absolvent Nutritie si Siguranta Alimentara la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti.


Cum vom lucra

Vom lucra on-line, prin video conferinta, sau la cabinet, in zona P-ta. Victoriei, Bucuresti. O sedinta dureaza 45-50 de minute si se face o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de preferintele tale.

Care este rolul tau?

Esti incurajat inca de la inceput sa ai un rol activ, atat in timpul sedintelor, cat si intre sedinte. Asta deoarece programul are slabe sanse de reusita daca nu esti foarte implicat inca de la inceput. Cantitatea de greutate pierduta in primele 2 luni este un factor important de predictibilitate pentru scaderea in greutate pe termen lung. Prin urmare stilul de lucru va fi unul colaborativ, in care vom lucra impreuna ca o echipa pentru a atinge scopurile stabilite.


In ce consta programul

  • Consiliere Nutritionala si Psihologica
  • Modulul 1 - Monitorizarea și evaluarea nutriționala, activității fizice și greutății corporale
  • Modulul 2- Schimbarea alimentației, alegerea unei diete echilibrate în funcție de preferințele și necesitățile pacientului (ex. Dieta DASH pentru hipertensiune, Mediteraniană pentru CVD)
  • Modulul 3 - Dezvoltarea unui stil de viata activ
  • Modulul 4 - Abordarea obstacolelor din procesul de scădere în greutate
  • Modulul 5 - Abordarea lipsei de satisfacție apărute în procesul de scădere în greutate
  • Modulul 6 - Abordarea obstacolelor apărute în procesul de menținere al greutății
  • 150 ron

    per sedinta

Contact Me

psihoterapiieficiente@gmail.com

Bucuresti, str. Ciprian Porumbescu 8

0723.179.552

Creat de rosu adrian francois (c) 2019